18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

POZNATI DRUGI FINALISTI KVIZA „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Omarske drugi su finalisti međuškolskog takmičenja učenika od prvog do petog razreda “Prijedor, moj grad u Srpskoj”. U drugom polufinalnom kvizu takmičili su se i učenici OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora i OŠ „Kozarac“ iz Kozarca.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja, odnosno Prijedora, kao važnog činioca u razvoju Republike Srpske obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.

Finalno takmičenje je zakazano za 29. april. Tada će svoje znanje pokazati učenici OŠ “Vuk Karadžić” iz Omarske i OŠ “Desanka Maksimović” iz Prijedora.  Nakon finala, za sve učesnike kviza Turistička organizacija grada i “Autotransport” Prijedor organizovaće jednodnevni izlet na Mrakovicu.

Idejni tvorac kviza je OŠ “Petar Kočić”.  Kompanija “Arselor Mital Prijedor” i ove godine u potpunosti finansira kviz, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture i Turistička organizacija grada Prijedora, dok je prijatelj kviza Kompanija sportske opreme “Sport vižn”.

Reportažu sa drugog polufinalnog takmičenja možete pogledati na kanalu RTV Prijedor i na našem portalu, 28. aprila od 18.00 časova.

M.Stegić