22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

Poznati kuvar Kramer gost na manifestaciji “Zlatne ruke Potkozarja”

Najnovije vijesti

Poznati bosanski gastronom, kuvar i TV voditelj Vjekoslav Kramer, boravi u Prijedoru snimajući materijal za svoje emisije kroz koje će napraviti razglednicu našeg grada. On će biti gost na manifestaciji “Zlatne ruke Potkozarja” koja će biti održana 25. i 26. jula. Majstor kulinarstva kroz svoje emisije “Domaće je domaće” i “Lonci i poklopci” upoznaje gledaoce sa svim čarima gastronomije naše domaće kuhinje, kao i svjetskih jela i specijaliteta. U jednoj od njih, kako kaže Vjekoslav, predstaviće dio manifestacije “Zlatne ruke Potkozarja”.

-Zlatne ruke Potkozarja su mi nekako specifična manifestacija i volim u svaki grad doći i pokazati da imamo ne samo te “food street” festivale, kako to ljudi danas sve nazivaju. “Zlatne ruke“ su nekako više vezane za tradicijske zanate pa sam odlučio snimiti emisiju i na toj manifestaciji – rekao je Kramer.

Ovaj poznati kuvar u našem gradu će boraviti sedam dana, a do sada je obavio snimanja na području Nacionalnog parka “Kozara”, potom kod Mehmedove crkve u Kozarcu, na području Klekovače, te je obišao crkve brvnare u Omarskoj i Marićkoj. Poveznica između kuvara Kramera i Prijedora bila je Turistička organizacija grada. Amira Ganić, direktor Turističke organizacije, govori o planovima za naredne dane.
-Ovo je četvrti dan njegovog snimanja na području našeg grada. Došao je u nedjelju i bio je na Kozari ponedjeljak i utorak, evo u srijedu smo ovdje. Sutra će nam doći na svečano otvaranje “Zlatnih ruku”. U petak će prisustvovati svečanom zatvaranju, a u međuvremenu ćemo još da snimamo sve ono što je dogovoreno. U subotu je u posjeti Novskoj odnosno Una regati gdje će završiti snimanje – rekla je Ganićeva.

Kramer je u Prijedoru prvi put i ne krije oduševljenje divnim ljudima ovoga kraja i njihovim gostoprimstvom.