Podjelom nagrada i priznanja danas je završena tradicionalna akcija „Uredi svoj vrt“, koja je organizovana po 16. put  kao dio nastojanja da unapređujemo kulturu stanovanja i živimo u lijepom i uređenom gradu.

– Zadovoljstvo je kad neko, osobito kad je riječ o strancima i drugim posjetiocima našeg grada, kaže da je Prijedor lijep i uređen grad, što treba zahvaliti svima onima koji brinu o svojim dvorištima, balkonima i okolišu oko škola, javnih i poslovnih objekata – rekao je  gradonačelnik Milenko Đaković na svečanosti proglašenja najboljih aktera ovogodišnje akcije.

Odlukom žirija Akcije, najljepše uređeno dvorište imala je Milka Knežević iz Gornjih Garevaca, a najljepši  balkon Nikolina Vuković iz Čirkin polja. Najljepše školsko dvorište ima Javna ustanova Centar „Sunce“, najuređeniji prostor oko stambene zgrade Zajednica etažnih vlasnika „Blok“ iz Ljubije, a najuređeniji prostor oko poslovnog objekta Motel „Le pont“.

Specijalno priznanje žirija akcije „Uredi svoj vrt“ pripalo je Tatjani Zrnić iz Gornje Lamovite. Ona prvi put učestvuje u ovoj akciji, a danas, na dan Svetog Ilije i proglašenja najboljih, proslavila je svoju krsnu slavu.

R. R.

PrethodniIzložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika (video)
SlijedećiČuvati identitet srpskog naroda (video)