Povodom velikog uspjeha na 36. pozorišnim igrama BiH u Jajcu, u Pozorištu Prijedor je danas priređena konferencija za novinare, a aktere ove predstave, iza kojih je nagrada za glumu, najbolju režiju, najbolju scenografiju i najbolji savremeni tekst, primio je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– Vijest o novom uspjehu prijedorskog glumačkog ansambla primili smo sa zadovoljstvom – izjavio je gradonačelnik Prijedora i naglasio da je to novi dokaz da Prijedorsko pozorište posjeduje i ljudski i glumački potencijal za velika djela.

– Četiri nagrade Pozorišta Prijedor u predstavi „Bunar“ na najstarijem pozorišnom festivalu u BiH ostvarene su u konkurenciji 7 pozorišta, a uspjeh je tim značajniji jer su se za učešće na ovom festivalu prijavila sva pozorišta u BiH, njih 22 – konstatovao je direktor Prijedorskog pozorišta Zoran Baroš.

On je podsjetio da je nagrada za glumu dodijeljena Zlati Koglelnik, nagrada za režiju Darku Cvijetiću, nagrada za scenografiju Vladimiru Vanji Vlačini, a nagrada za savremeni tekst autorski predstave „Bunar“ Radili Smiljanić.

Ovo je bilo peto učešće Pozorišta Prijedor na 36. pozorišnim igrama BiH u Jajcu odakle su se i ranije vraćali sa prestižnim festivalskim nagradama. Njihova predstava „Grobnica za Borisa Davidoviča“ Danila Kiša, a u režiji Gradimira Gojera, je 2010. godine proglašena za najbolju predstavu, a s velikim uspjehom, sa četiri nagrade, 2012. godine, u Jajcu je popraćena je i njihova predstava „Djelidba“ Skendera Kulenovića, koju je režirao Marko Misirača.

R.R.

foto: Giga

Vladimir Vanja Vlačina, nagrada za scenografiju
Zlatat Kogelnik, nagrada za glumu
Darko Cvijetić, nagrada za režiju
PrethodniUKRADENA KAPIJA SA OGRADE GROBNICE PORODICE STOJANOVIĆ (FOTO)
Slijedeći„MEG“ PROJEKAT – POTPISAN UGOVOR IZMEĐU GRADSKE UPRAVE I „VODOVODA“ (VIDEO)