11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

POZORIŠTE PRIJEDOR: „BUNAR“ POSLIJE „VELIKOG ODMORA“

Najnovije vijesti

Pozorište Prijedor je u 64.  pozorišnu sezonu ušlo sa predstavom  Muhidina Šarića „Na velikom odmoru“, koju je režirao Željko Kasap, a u režiji Darka Cvijetića intenzivno radi i na dramatizaciji predstave „Bunar“ Radmile Smiljanić.

Predstava Muhidina Šarića je namjenski rađena za učenike prijedorskih osnovnih škola, a po riječima Zorana Baroša, direktora Prijedorskog pozorišta, nadmašila je početna očekivanja, kako po broju izvođenja tako i po broju gostovanja, dobro se uklopivši i u manifestacije povodom stogodišnjice Ljubijskih rudnika.

zoran-baros

– Igrali smo je u Busnovima, u petak, jedanaestog, igramo je u Ljubiji, a naredne sedmice u Omarskoj. Predstavu „Na velikom odmoru“ igrali smo i u Novom gradu, a narednog ponedjeljka, utorka i srijede igramo je u Sanskom Mostu za učenike njihovih osnovnih škola –  izjavio je Baroš i dodao i da je pred prijedorskim ansamblom već sedam zakazanih igranja Šarićevog komada.

Sličan uspjeh u Pozorištu Prijedor očekuju i od druge ovosezonske premijere. Riječ je o zanimljivom i  intrigantnom tekstu Radmile Smiljanić pod nazivom „Bunar“ koji, kako ističe Baroš, objedinjava sve elemente savremene drame.

– Radi se o jednoj povratničkoj porodici sa ovovremenim problemima.  Naime, muž i žena, koja je druge nacionalnosti, a koji žive sa njegovom majkom, ne mogu da doobiju dijete, pa se oko toga pravi jedna topla, ljudska, zaista dobra priča – pojasnio je Baroš.

Predstava „Bunar“ Radmile Smiljanić će u Prijedorskom pozorištu biti premijerno izvedena 26. novembra. Režira je Darko Cvijetić, a igraju: Zlata Kogelnik, Srđan Knjeginjić, Sabina Halilović, Mirela Predojević i Dean Batoz.

R. Rečević

foto: Giga