Predstavom “Nije čovjek ko ne umre”, u režiji Marka Misirače, Pozorište Prijedor odnijelo je pobjedu na Međunarodnom festivalu glumca  “Zaplet 12” koji je održan u Gradskom pozorištu “Jazavac” u Banjaluci.

Sa zadovoljstvom smo primili vijest da je Pozorište Prijedor pobjednik Festivala “Zaplet”, rekao je Zoran Baroš, direktor prijedorskog pozorišta, dodajući da je na ovom festivalu konkurencija bila jaka.

-Dovoljno je reći da su u konkurenciji bili: Beogradsko dramsko pozorište sa predstavom “Fine mrtve djevojke”, “Altteatar” iz Sarajeva sa predstavom “Prah”, potom teatar “EXIT” iz Zagreba, i to daje na snazi pobjedi prijedorskog pozorišta – istakao je Baroš.

Ova predstava je premijerno izvedena 13. oktobra prošle godine. Prijedorsko pozorište sa njom je ove godine učestvovalo na Festivalu pozorišta BiH koji se tradicionalno održavao u Jajcu. Na tom festivalu glumci ove predstave, Dean Batoz i Aleksandar Stojković, dobili su glumačke nagrade, podsjetio je Baroš, dodajući da je zadovoljan onim što je Pozorište Prijedor postiglo u proteklom jednogodišnjem periodu, imajući u vidu novonastalu situaciju.

P.Š.