10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

POZORIŠTE PRIJEDOR: PREMIJERA „SAMOUBICE“ U UTORAK(video)

Najnovije vijesti

Poslije prednovogodišnje predstave i komada “Bunar” i “Na velikom odmoru”, 4. ovosezonska premijera u Prijedorskom pozorištu održaće se u utorak, 4. aprila, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

– Riječ je o društveno angažovanoj satiri pod naslovom „Samoubica“, rađenoj po tekstu ruskog autora Nikolaja Erdemana, koji je, baš zbog toga, završio u Staljinovim logorima u Sibiru – izjavio je Željko Stjepanović, reditelj i glumac banjalučkog Narodnog pozorišta, koji kaže konstatuje da ova predstava, i zbog problema nezaposlenosti, u potpunosti koincidira sa aktuelnim stanjem u našem društvu.

Premijeru predstave „Samoubica“, uz reditelja Stjepanovića, realizuje skoro cijeli ansambl Pozorišta Prijeodr, pojačan članovima pozorišnog Dramskog studija. Glavne uloge su povjerene Deanu Batozu i Tatjani Binjaš – Batoz, a u predstavi, u dvanaaestočlanoj glumačkoj ekipi, igraju i Mirela Predojević, Srđan Knjeginjić, Zorica Jojić, Željko Kasap, Sandra Macura, Dubravko Vukadinović, Boris Tomić, Želimir Rivić, Jelena Seksen i Ena Radovanović.

R. R.

https://youtu.be/haRTyfOlk-s

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!