POZORIŠTE PRIJEDOR U subotu predstava “U moru ima krokodila”

U prijedorskom Pozorištu, u subotu, 16. februara, biće prikazana predstava “U moru ima krokodila”, u kojoj glume mladi iz italijanskog grada Trenta i Prijedora. Iz Udruženja “Program Prijedor”, nevladine organizacije sa sjedištem u Trentu i kancelarijom u Prijedoru danas je saopšteno da je komad nastao prema istinitoj priči, a govori o grupi mladih ljudi koji migriraju u potrazi za boljim životom.

“Rađen je u Prijedoru u julu prošle godine, a u Trentu je prikazan u dva navrata – u avgustu i oktobru. Projekat `Pozorišna radionica za mlade` realizovalo je Udruženje `Program Prijedor` iz Trenta uz finansijsku podršku Autonomne pokrajine Trento”, navedeno je u saopštenju ovog udruženja.

Predstava je rezultat pozorišne radionice koja je okupila mlade iz Prijedora i zbratimljenog grada Trenta, a ovaj projekat realizuje se u Prijedoru već treću godinu. “Cilj pozorišne radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrument za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba”, navedeno je u saopštenju.

Prethodne dvije godine realizovane su dvije pozorišne predstave – “Romeo i Julija”, koja je prikazana i u LJubiji u avgustu 2016. godine u okviru obilježavanja stotinu godina od osnivanja Rudnika željezne rude “LJubija”, a 2017. godine prikazan je komad “Okean”. Obje predstave igrane su i u Prijedoru i u Italiji.

Predstavu “U moru ima krokodila” publika u Prijedoru moći će da pogleda gradskom Pozorištu, u subotu, 16. februara, sa početkom u 18.00 časova, a ulaz je besplatan.

SRNA

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!