Nakon anonimnog poziva građanina da je u Kozarskoj ulici u Prijedoru u toku izvršenje krivičnog djela razbijanjem frižidera samostalne trgovačke radnje, policijski službenici su brzo intervenisali i u neposrednoj blizini mjesta krađe pronašli i lišili slobode osumnjičeno lice čiji su inicijali A.J. iz Prijedora, saopšteno je danas iz Policijske uprave /PU/ Prijedor.
Kod osumnjičenog su pronađena ukradena alkoholna pića, a kriminalističkom obradom utrđeno je da je isto lice počinilo i krađu nad kioskom u Ulici Miloša Obrenovića u Prijedoru, odakle je otuđio manju količinu cigareta.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog A.J. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjene teške krađe.

U odvojenim aktivnostima, utvrđeno je da je lice D.R. zajedno sa jednim maloljetnim licem, oba iz Prijedora, iz ugostiteljskog objekta u Svetosavskoj ulici u Prijedoru otuđio nargilu koja je kod osumnjičenog pronađena i oduzeta.

Nakon komepletiranja predmeta, protiv osumnjičenog D.R. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo teška krađa, dok će se prema maloljetnom licu primjeniti odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

“PU Prijedor zahvaljuje građanima na saradnji i pravovremenom obavještavanju policije o uočavanju nedozvoljenih radnji, što je rezultiralo lišenjem slobode osumnjičenog i rasvjetljavanjem više krivičnih djela”, dodaje se u saopštenju.

Građani putem besplatnog servisnog broja 122 mogu anonimno prijaviti sva zapažanja koja se odnose na izvršenje krivičnih djela, prekršaja, te drugih radnji koje ugrožavaju bezbjednost građana i imovinu.

srna