Esad R. (61) iz Čejreka  uhapšen je juče zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti,te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom krim obrade utvrđeno je da se osumnjičeni  dan ranije oko 15 časova i  30 minuta pred seoskom trgovinom u Čejrecima verbalno sukobio sa mještaninom Samirom A. (55). Tokom verbalnog sukoba prijetio je da će ga ubiti, nakon čega je otišao kući i donio automatsku pušku. Samir je odmah pobjegao , a nešto kasnije i Esad kojem su mještani, koji su se zatekli pred trgovinom oteli pušku koju su predali policiji koja je došla na lice mjesta.

Po nalogu dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru i uz saglasnost sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor juče je   pretresena kuća koju koristi osumnjičeni  i tu pronađena i privremeno oduzeta još jedna automatska puška M-70 sa preklopnim kundakom i spremnik za municiju.

-Protiv E.R. će nakon dokumentovanja predmeta biti dostavlje izvještaj Okružnom Tužilaštvu u Prijedoru za počinjena krivična djela- navedeno je danas iz PU Prijedor.

KV

PrethodniBanjalučanin krao šumu u Oštroj Luci
SlijedećiZapošljavanje na uzlaznoj liniji (video)