13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

OŠ „PETAR KOČIĆ“ DOBILA LEGO ROBOT

Najnovije vijesti

Predstavnici Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ uručili su danas LEGO robot Osnovnoj školi „Petar Kočić“. Cilj je uključivanje osnovnih škola grada Prijedora u sistem takmičenja LEGO robota, kao i rad na uključivanju ove škole u međunarodnu LEGO ligu.

Ova aktivnost nastavak je projekta koji realizuje „PREDA-PD” uz podršku Gradske uprave i finansiranje Kompanije „Arselor Mital Prijedor“. Pored učenika i profesora srednjih škola na području grada, učenici i nastavnici OŠ “Petar Kočić” imaće mogućnost da primjene nove tehnologije u nastavi, a na takmičenju za programiranje LEGO robota ove godine učestvovaće u revijalnom dijelu.

Cilj projekta je osavremenjivanje nastavnog procesa korištenjem novih softverskih i hardverskih alata i motivisanje nastavnika za primjenu novih tehnologija u nastavi. Učenicima se pruža mogućnost za punu realizaciju kreativnih, profesionalnih i ličnih potencijala i u tu svrhu biće korištena metodologija učenja programiranja kroz izradu i programiranje LEGO robota i drugih uređaja kojima se može kompjuterski upravljati.

M.Stegić

foto: Giga