3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

PREDAVANJA O PREVENCIJI I ZAŠTITI OD VRŠNJAČKOG NASILJA

Najnovije vijesti

Policijski službenici u Kozarskoj Dubici danas su za učenike Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” održali edukativno predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
Cilj kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova “Budi sigma! Zaustavi/prijavi vršnjačko nasilje!” je upoznavanje osnovaca i srednjoškolca o pojmu vršnjačkog nasilja, načinu ispoljavanja i posljedicama koje ostavlja na žrtve, kao i podizanje svijesti građana o značaju blagovremenog otkrivanja ovakvih vidova nasilja.

Učenici se na ovaj način upoznaju i o tome šta da urade i kome da se obrate u slučaju da postanu žrtva vršnjačkog nasilja ili imaju saznanja da je neko drugi žrtva vršnjačkog nasilja.

Unapređuju se i komunikacija i saradnja policije sa direktorima škola, prosvjetnim radnicima, roditeljima i učenicima kako bi se poboljšalo međusobno povjerenje, blagovremeno uočili konkretni problemi, identifikovali konfliktni pojedinci, a sve s ciljem sprečavanja eskalacije vršnjačkog nasilja.

SRNA