Predavanje o bespovratnim sredstvima za poljoprivrednike

U Prijedoru je danas održano informativno predavanje o projektu “Konkurentnost i inovacije: Lokalne razvojne strategije EU4 Buisniess“.  Cilj projekta je osavremenjavanje proizvodnje i jačanje konkurentnosti, kroz uvođenje novih tehnologija i inovacija u proces primarne proizvodnje, povećanje produktivnosti poljoprivrednih gazdinstava, povećanje kvaliteta proizvoda, higijene i bezbjednosti hrane, te uvođenje dobrih praksi u upravljanju prirodnim resursima i zaštiti životne okoline.

 

–Predstavnici UNDP-a BiH danas su pružili inormacije poljoprivrednim proizvođačima, ali i malim i srednjim preduzećima kako da dođu do bespovratnih sredstava evropskih predpristupnih fondova, te kako da na pravilan način za njih apliciraju – rekla je Tatjana Marić, šef gradskog Odsjeka za poljoprivredu.

Ovaj projekat je četvorogodišnja inicijativa, koja je finansirana primarno od strane Evropske Unije, u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć. Projekat sprovode Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, UNDP i Međunarodna organizacija rada.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!