11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

PREDIZBORNA TRIBINA DNS-a u DONJIM GAREVCIMA – ZA EKONOMSKI STABILAN PRIJEDOR

Najnovije vijesti

Predizborne poruke Demokratskog narodnog saveza čule su se sinoć u Donjim Garevcima. Mještanima ovoga naselja predstavljeni su kandidati DNS-a za lokalne izbore. Zajednički kandidat DNS-a, SNSD-a, SP-a, SRS „Dr Vojislav Šešelj“ i PUP-a za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković najavio je da će se ova koalicija boriti za očuvanje finansijske stabilnosti grada na Sani.

– Budžet grada Prijedora je posljednjih 12 godina, otkako je DNS na vlasti, konstantno bio u suficitu. Dobro je znati i to da je zaduženost našeg grada jedna od najmanjih, među svim opštinama i gradovima u BiH – rekao je Đaković.

Na tribini DNS-a u Donjim Garevcima predstavljeni su kandidati za odbornike u Skupštini grada Prijedora. Kandidat DNS-a za odbornika Dragana Kordić najavila je da će se zalagati za bolji položaj žena i mladih. Kandidati DNS-a za odbornike u Skupštini grada Prijedora Alenka Uduč iz reda nacionalnih manjina i Drenka Bašić pozvale su mještane Donjih Garevaca da 2. oktobra izađu na izbore. Podršku kandidatima dao je Marko Pavić lider DNS-a. Na predizbornoj tribini ove stranke u Donjim Garevcima prikazan je film „Naših 12 godina“.

M.Stegić