11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

PREDOJEVIĆU NOVI PREDSJEDNIČKI MANDAT

Najnovije vijesti

Na današnjoj izbornoj skupštini Boračke organizacije grada Prijedora, jednoglasnom odlukom, novi četvorogodišnji mandat na mjestu predsjednika dobio je Zoran Predojević. On se zahvalio na ukazanom povjerenju, dodavši da je velika čast, ali i velika odgovornost, biti predsjednik organizacije koja broji preko 10.000 članova. Predojević je naglasio da se u usvojenom programu rada za naredne četiri godine izdvajaju dvije tačke, a to je status Boračke organizacije Republike Srpske te status demobilisanih boraca Vojske RS i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, naročito kad se uzme u obzir doprinos koji su dali u stvaranju Republike Srpske.

– Moramo se svim sredstvima boriti da, izmjenom Uredbe o boračkom dodatku, dovedemo demobilisanog borca i njegovu porodicu u neki sigurniji status – poručio je Predojević.

Novom rukovodstvu čestitao je predsjednik BORS-a Milomir Savčić. Savčić je istakao da će se glas Boračke organizacije glasnije čuti kad je u pitanju očuvanje statusa RS, jer su borci ti koji su je stvarali i koji će je uvijek čuvati.

– Svako pitanje od interesa za Republiku Srpsku, njene dejtonske pozicije je pitanje oko kojeg ćemo se angažovati.Mi smo tvorci takve RS. Naša obaveza je da je čuvamo, dok god smo živi, a i da pripremimo naše naslјednike da se istom odlučnošću bore za očuvanje takve pozicije – izjavio je Savčić.

Za predsjednika Skupštine Boračke organizacije grada Prijedora izabran je Želјko Macura. Izabrani su i članovi Predsjedništva,  Odbora ratnih vojnih invalida, Odbora porodica poginulih boraca, članovi Nadzornog odbora, te članovi stalnih radnih tijela gradske Boračke organizacije.

 

Z.J.