Grupa od deset mladih iz Prijedora je u italijanskom Trentu, zajedno sa vršnjacima iz tog grada, izvela pozorišnu predstavu “Okean”, čija je tema brodolom i borba za preživljavanje u situaciji iz koje se ne vidi izlaz.Predstava je izvedena u okviru pozorišne radionice za mlade, održane od 25. do 30. avgusta, a koja se već drugu godinu realizuje u Prijedoru i Trentu u organizaciji Udruženja “Program Prijedor” iz Trenta.

Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih putem glume kao instrumenta za izražavanje svojih osjećanja i potreba, te upoznavanje i druženje. Grupa od šest mladih iz Trenta, predvođena glumcem, režiserom i voditeljem radionice Paolom Vićentinijem, boravila je u Prijedoru od 24. do 30. jula, gdje su, u prostoru Javne ustanove “Centar Sunce” zajednički radili na pripremi pozorišne predstave “Okean”.

Osim rada na pripremi i izvođenju predstave, mladi iz Prijedora su, zajedno sa svojim vršnjacima iz Trenta u čijim porodicama su i boravili, posjetili poznatije kulturne i prirodne znamenitosti grada Trenta i područja Trentina -Muzej prirodnih nauka, te jezero i planinu Bondone. Pozorišna predstava “Okean” izvedena je i u mjestima Matarelo i Lavis u pokrajini Trento, a do kraja godine planirano je da bude izvedena i u Prijedoru.

 

SRNA

PrethodniDANAS ISPLATA PENZIJA
SlijedećiPRODUŽEN PRITVOR VANJI VUKOVIĆU I NEMANJI MATIJAŠU