Četvrtak, 25. Aprila 2024.
13.8 C
Prijedor

PREDSTAVLJANJE BENEFITA KOJE DONOSI INVESTIRANJE U SRPSKU

NAJNOVIJE VIJESTI

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je danas da će na Investicionom forumu u Istanbulu biti predstavljene mogućnosti investiranja u Srpsku i sve benefite koje to donosi.
“Posebnu pažnju obratićemo na poresku politiku Republike Srpske koja je komparativno mnogo povoljnija za investitore u odnosu na region, a posebno na zemlje EU”, istakao je Vrhovac.
On je rekao da će biti predstavljeno i nekoliko kapitalnih projekata Vlade Srpske u koje mogu da investiraju privrednici iz Turske, zatim biznis zone i nekoliko domaćih kompanija koje su spremne za strateško partnerstvo.
“Moja očekivanja su velika. Ovo je najbolji način predstavljanja Republike Srpske, to jeste direktan odlazak u zemlju gdje su privrednici koji su iskazali interes za poslovanjem u Srpskoj”, istakao je Vrhovac.
On je istakao da će održavanje ovakvih investicionih foruma biti preokupacija u radu IRB-a u ovoj godini, te da nakon održanog foruma u Beču, nastavlja se dalje sa njegovim održavanjem u Istanbulu.IRB Republike Srpske organizuje danas u Istanbulu Investicioni forum.
Istanbul je izabran kao destinacija zbog velikog interesovanja turskih privrednika tokom “Invest foruma” u Banjaluci, kao i zbog dobrih bilateralnih odnosa Republike Srpske i Turske.

SRNA