8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

Predstavljena monografija o Mileni Dravić (video)

Najnovije vijesti

Autor Anita Panić predstavila je u Prijedoru monografiju o velikoj glumici „Milena Dravić ili ključ snova“. Izdavač je Filmski centar Srbije. Monografiju je, kako kaže, radila godinu i po dana i imala je čast i zadovoljstvo da lično upozna veliku glumicu. Skoro 80 odsto fotografija koje se mogu vidjeti tokom predstavljanja monografije, ali i u knjizi, su eksluzivne i veliki broj je iz lične arhive Milene Dravić. U monografiji o njoj govore značajna glumačka i rediteljska imena: Veljko Bulajić, Goran Paskaljević, Seka Sabljić, Anica Dobra, Mira Furlan, Rade Šerbedžija.

– Ekskluziva u ovoj knjizi je da sam u Holivudu pronašla poznatog ruskog i holivudskog glumca Olega Vidova koji je sa Milenom činio čuveni ljubavni par tifusara u filmu Veljka Bulajića „Bitka na Neretvi“ – kaže autorica monografije.

Mara Ećim, direktorica Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“, koja je organizovala promociju, kaže da u Biblioteci pripremaju izložbu zavičajnih akademskih slikara čije radove imaju u svom fundusu. Ona je najavila i gostovanje zavičajnih pjesnika.

– Takođe se nadamo da ćemo se sa gopođom Anitom Panić ponovo vidjeti na Festivalu pozorišta, ali i u našoj ustanovi, u jednom drugom izdanju. Naime, u pregovorima smo oko pjesničke večeri koja bi se zvala rusko veče – rekla je Ećimova. Monografije o glumcima Mileni Dravić i Petru Kralju mogu se naći u Narodnoj biblioteci „Ćirilo i Metodije“.

M.Z.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!