Obilježavanju Nedjelje djeteta pridružila se i prijedorska organizacija Crvenog krsta. Tim povodom danas su posjetili Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama „Neven“ i uručili im pakete pomoći. Sve to kako bi obradovali štićenike ovog udruženja i podsjetili javnost na njihova prava.

– Pomoć se ogleda u hrani, higijeni, osvježenju, što će im dobro doći. Ja svoj djeci želim srećnu ovu sedmicu i da se njihova prava poštuju na pravi način – poručio je Zoran Veselinović, sekretar Crvenog krsta.

U Udruženju „Neven“ ne kriju radost zbog današnje posjete. Vesna Berić, predsjednik tog udruženja kaže da joj je drago što ova kategorija stanovništva nije zaboravljena, niti zapostavljena.

– Ovo nama daje vjetar u leđa da idemo dalje i da nikada ne budemo zadovoljni samo sa onim što smo postigli, jer znamo da možemo i da trebamo mnogo više. Prava iz socijalne zaštite, naročito za ovu populaciju su Zakonom zagarantovana, samo ih još treba sprovesti u djelo do kraja – istakla je Berićeva.

Nedjelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, s ciljem promocije prava svakog djeteta, kao i upoznavanja šire javnosti o potrebama djece.

B.D.

PrethodniU GALERIJI OTVORENA IZLOŽBA TIJANE KOJIĆ (video)
SlijedećiUČENICI OŠ „BRANKO ĆOPIĆ“ POSJETILI CENTAR „SUNCE“ (video)