Kao i svake godine, uoči obilježavanja Dana prijedorskih brigade, predstavnici Boračke organizacije grada Prijedora obilaze borce. Ove godine posjetili su Dragana Krnetu, odlikovanog borca iz Gornje Dragotinje.  Krnetu, koji je bio komandir čete Prvog bataljona 43. prijedorske motorizovane brigade, obradovala je ova posjeta.

– Zahvaljujem se na posjeti, jer ona mi mnogo znači. To je neki vid priznanja. Što kaže naš narod, da čovjek nije zaboravljen – kaže Krneta, koji je ratni vojni invalid odlikovan Medaljom „Majora Milana Tepića“.

On je pohvalio rad članova prijedorske Boračke organizacije, koji svojim volonterskim radom nastoje da unaprijede položaj svojih saboraca. Pored Krnete, predstavnici Boračke organizacije posjetili su i Predraga Prcaća iz Omarske, ratnog vojnog invalida i nosioca Ordena „Miloša Obilića“.  Predsjednik gradske Boračke organizacije Zoran Predojević rekao je da su posjete borcima tradicija uoči 21. septembra, kada se obilježava Dan prijedorskih ratnih brigada. Ovaj put, kaže, obišli su borce koji su nosioci visokih odlikovanja.

– Već sutra mi nastavljamo sa obilježavanjem Dana prijedorskih brigada. I zato pozivam sve borce i građane da sutra dođu na Pašinac, da se družimo i evociramo uspomene na ratne dane – poručio je Predojević.

Z.J.

PrethodniMLADI NA INKLUZIVNOM FESTIVALU U ZAJEČARU
SlijedećiSKUPŠTINA GRADA: PONOVO SUFICIT U GRADSKOJ KASI (VIDEO)