22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

PREDUZEĆE „EDNA METALWORKING“ USKORO U NOVIM PROSTORIJAMA (video)

Najnovije vijesti

U Industrijskoj zoni „Celpak“ položen je kamen temeljac za izgradnju novog pogona, u kojem će biti smještena firma „Edna Metalworking“. Ovo preduzeće u potpunosti je izvozno orijentisano, a trenutno zapošljava 30 radnika. Otvaranjem novog pogona proširiće proizvodnju i povećati broj zaposlenih, tvrdi Меdina Rahman, ditektor firme.

– Realizacijom ovog prjekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na Njemačko tržište, već i na druge zemlje Evropske unije – dodala je ona.

Završetak radova, koji će se izvoditi u dvije faze, planiran je do kraja godine. Pogon će zauzimati površinu od 1.500 metara kvadratnih. Gradonačelnik Milenko Đaković  ističe da je „Edna Metalworking“ pravi primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.

– U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radniicma, a na spratu će biti administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan i preseliće se ovdje iz Poslovnog inkubatora – dodao je Đaković.

Vrijednost investicije je oko 1.000.000 KM. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja podstanica za grijanje.

B.D.