19.8 C
Prijedor
Srijeda, 31 Maja, 2023

PREKO 8,8 POSTO BUDŽETA IZ  PARAFISKALNIH NAMETA   

Najnovije vijesti

Prijedorskim preduzetnicima danas je prezentovan Registar parafiskalnih nameta, koji se uplaćuju po osnovu odluka nadležnih organa Gradske uprave Prijedor. Uspostavljanje ovoga registra tražio je Privredni savjet grada Prijedora. Nakon detaljnog snimanja stanja evidentirano je ukupno  25 vrsta raznih parafiskalnih nameta koje Prijedorčani plaćuju. Po tom osnovu,  prošle godine u budžet grada Prijedora uplaćeno je dva miliona i 725 hiljada konvertibilnih maraka.

Mišo Reljić
Mišo Reljić, direktor Agencije „Preda“

Cilj uspostavljanje ovoga registra je unapređenja poslovnog okruženja i stvaranja mogućnosti uvida u obim i način trošenja sredstava koja se prikupe na ovaj način, rekao je Mišo Reljić, direktor Agencije „Preda“, koja je zajedno sa odjeljenjima Gradske uprave bila angažovana na njegovom uspostavljanju. Privrednici su pozdraviti  donošenje jednog ovakvog dokumenta, s nadom da će uvesti više reda u ovu oblast, te spriječiti dvostuko plaćanje.

Inače, prema Nacrtu registra parafiskalnih nameta, koji su nedavno usvojile Vlada i Privredna komora Republike Spske, u ovom entitetu postioji čak 364 vrste raznih neporeskih davanja, što značajno opterećuje poslovanje privrede.

S. M.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!