Prema preliminarnim rezultatima konkursa za dodjelu učeničkih stipendija grada Prijedora za školsku 2019/2020. godinu, stipendije su odobrene za 73 od ukupno 169 prijavljenih kandidata.

Na osnovu uspjeha u školi odobreno je 35, dok je prema socijalnom statusu i deficitarnosti zanimanja pravo na stipendiju ostvarilo po 19 učenika. Određen broj prijava nije uvažen zbog nepotpunosti ili neispravnosti dostavljene dokumentacije, rekao je Stevica Dronjak šef odsjeka za obrazovanje, zdravstvenu, socijalnu zaštitu i nevladine organizacije.
– Nažalost, određen broj prijava učenika koji imaju dobre i visoke prosjeke nismo uvažili iz tog razloga što nisu ispunili neki od opštih uslova. Susretali smo se sa tim da dokumentacija nije bila tačna ili nije bila priložena uz ostale papire. Na osnovu toga apelujemo na naše učenike da prilikom bilo kakve prijave na konkurse pažljivo vode računa o tome kakvu će dokumentaciju dostaviti – pojašnjava Dronjak.

Konačna rang lista će biti utvrđena nakon isteka žalbene procedure koja traje do 14. novembra.

– Učenici kojima se odobri stipendija biće pozvani od strane službenika Odjeljenja za društvene djelatnosti da donesu tekuće račune. Učenici koji su punoljetni moraju imati tekući račun na svoje ime, a maloljetni učenici mogu dostaviti tekući račun od roditelja, nakon toga slijedi potpisivanje ugovora sa gradonačelnikom  Prijedora – dodaje Dronjak  
Učenička stipendija iznosi 70 KM i isplaćuje se 10 mjeseci. Preliminarni rezultati konkursa za učeničke stipendije dostupni su na veb stranici gradske uprave. Javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog ciklusa akademske 2019/2020.  godine biće objavljen 22. novembra.

V.R.

PrethodniPU PRIJEDOR: MAROKANAC UKRAO AUTO U PRIJEDORU
SlijedećiDVA LICA OSUMNJIČENA ZA PRONEVJERU 44.400 KM