Premijera “Pokondirene tikve” 21. marta – Kozarski Vjesnik – Radio televizija Prijedor
Home Vijesti Premijera “Pokondirene tikve” 21. marta

Premijera “Pokondirene tikve” 21. marta

0

Prijedorsko pozorište radi punom parom na pripremi nove premijere, klasika Jovana Sterije Popovića “Pokondirena tikva”, u režiji Lilijane Ivanović. – Pozorište Prijedor poslednji put je radilo “Pokondirenu tikvu” prije 25 godina. Mišljenja smo da je došlo vrijeme da neke nove generacije vide ovaj izuzetan srpski klasik koji nikad ne zastarijeva. Siguran sam da će publika biti oduševljena – očekuje direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš.

Premijera ove komedije zakazana je za 21. mart. U ulozi Feme pojaviće se Mirela Predojević, a u “Pokondirenoj tikvi” glume, između ostalih, Dean Batoz, Siniša Vućićević, Srđan Kneginjić, Jelena Seksen i Zorica Jojić.

U Pozorištu Prijedor u toku su pripreme za 14. Međunarodni festival pozorišta “Zlatna vila” koji će biti održan od 18. do 24. aprila. Nakon više od deceniju pauze, ovaj kulturni događaj vraća se u Prijedor, ali sa izmijenjenom koncepcijom, kao festival profesionalnih teatara, rekao je Baroš. Pojašnjava da će se Festival održavati bijenalno, svake druge godine, naizmjenično sa Međunarodnim festivalom horova. U konkurenciji će se naći ukupno pet pozorišnih predstava te dvije predstave van konkurencije. Selektor  Međunarodnog festivala pozorišta “Zlatna vila” je reditelj Marko Misirača.

Pored predstava, Festival će obilovati popratnim programom od 18 časova, predstavljanjem glumaca i dramskih tekstova novih autora.

D.S.

NO COMMENTS

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!
Exit mobile version