Premijera pozorišne predstave “Okean”, realizovane u saradnji mladih iz Prijedora i italijanskog Trenta, biće odigrana u Pozorištu Prijedor u ponedjeljak, 27. novembra.
Riječ je o projektu “Pozorišna radionica za mlade”, koji već drugu godinu sprovodi Udruženje “Program Prijedor” iz Trenta, namijenjenom mladima uzrasta od 15 do 25 godina.

“Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrument za upoznavanje i otkrivanje sebe, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba”, rečeno je iz Udruženja.

Ove godine grupa od šest mladih iz Trenta, predvođena glumcem, režiserom i voditeljem radionice Paolom Vićentinijem, boravila je u Prijedoru od 24. do 30. jula, gdje je, u prostoru “Centra Sunce”, zajedno sa mladima iz Prijedora, pripremana pozorišna predstava “Okean”, čija je tema bila brodolom i borba za preživljavanje u bezizlaznoj situaciji.

Potom je uslijedilo putovanje u Trento u periodu od 25. do 30. avgusta, gdje je predstava dorađena i prikazana italijanskoj publici, a osim trentske, predstava je prikazana publici u mjestima Matarelo i Lavis, u pokrajini Trento.

Premijera predstave počeće u 19.00 časova u Pozorištu Prijedor, a istog dana biće prikazana i u Osnovnoj školi “Mladen Stojanović” LJubija u 12.00 časova.

Izvor: Srna

PrethodniKOŠARKAŠICE „MLADOSTI“ DOČEKUJU “IGMAN“ 
SlijedećiSTONOTENISERKE „PRIJEDORA“ DOČEKUJU „BANJA LUKU“