U gradskom pozorištu sinoć je premijerno izvedena predstava „Sve o ženama“, nastala po tekstu Mire Gavrana, jednog od najznačajnih dramskih pisaca današnjice i u režiji Darka Cvijetića. Publika je igru Mirele Predojević, Jelene Seksen i Sabine Halilović nagradila gromkim aplauzom, a oduševljenje nije krio ni Miro Gavran koji je prisustvovao premijeri.“

Miro Gavran sa suprugom

-Mogu reći da sam iznimno zadovoljan kako su glumice ovdje u Prijedoru napravile predstavu i kako je to redateljski napravljeno. Sve je zaista jako lijepo upakirano u divnu sugestivnu predstavu u kojoj se na dobar način izmjenjuju emocije i humor. Baš onaj balans koji sam i želio postići pišući taj tekst. Vidjelo se i kako  je publika u Prijedoru na jedan iznimno lijep način primila ovu predstavu i mogu reći da je ovo bila ugodna veče i za mene kao autora“, rekao je Gavran i  dodao da je prijedorska i 49 premijera predstave „Sve o ženama „ koja je do sad igrana od Buenos Aeresa, preko Braga, Bratislave do Moskve.

Prezadovaljan je bio i režiser Darko Cvijetić koji je rekao „ da je pokušao režirati predstavu u kojoj će se režija što je moguće manje vidjeti“.

režiser Darko Cvijetić

-Gdje će autorski tekst izaći napolje i gdje će glumci moći pokazati svu raskoš talenta. I mislim da se to ovog puta dogodilo. I da su vrlo lijepo nagrađeni aplauzom“, rekao je Cvijetić.

Svaka od glumica u predstavi ima po pet uloga u 16 slika. Glumica Mirela Predojević kaže „ da  nije bilo teško prebacivati se iz uloge u ulogu“.

-Ako volite to što radite onda je to jednostavno i lako. Po reakcijama publike smo vidjeli da smo uspjeli. Miro Gavran  je napisao odličan tekst. Mnogo znači to da vam pisac dođe na premijeru i još da vas pohvali“, rekla je Predojević.

Glumica  Sabina Halilović smatra da je ovo predstava koju će publika jako voljeti. Ona se posebno zahvalila Darku Cvijetiću na ukazanom povjerenju. „Sve o ženama“ na daskama prijedorskog pozorišta igra i u subotu 28 oktobra.

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE!

M.Z.

foto: Giga

PrethodniSTUDENT MATIRAO PROFESORA SA DVA PITANJA
SlijedećiSAŠA BURSAĆ NOVI PREDSJEDNIK GRADSKOG ODBORA SNSD-a (VIDEO)