Glumački ansambl Pozorišta Prijedor sinoć je premijerno odigrao predstavu „Šovinistička farsa“, koju je po tekstu Radoslava Pavlovića režirao Željko Kasap. U ovom komadu na duhovit i neutralan način prikazan je odnos između Srba i Hrvata, a ako je suditi po reakcijama publike, predstava će dugo živjeti na pozorišnim daskama, zaključio je Kasap.

– Publika je komunicirala sa nama, tako da je to u jednom momentu izgledalo kao da smo svi zajedno na sceni. Pored toga što su se smijali tokom predstave, nadam se da će se svi zapitati što nam treba taj šovinizam i nacionalizam. Treba da gledamo ljude po tome kakvi su kao ljudi, a ne koje su nacionalnosti. To je glavna poruka ove predstave – dodao je Kasap.

Glumcu Deanu Batozu povjerena je uloga Srbina Slobodana Mihajlovića. On smatra da je ova predstava, prije svega, istorijski čas za mlađe generacije, koje ne smiju dozvoliti da budu podložni šovinizmu i nacionalizmu.

  • U publici je bilo dosta starijih gledalaca, koji su ovu predstavu gledali, a bilo je i mlađe publike, koja se smijala tim nekim stvarima i koji se ne sjećaju te stare predstave, tako da mislim da smo uspjeli doći i do jedne i do druge vrste publike i da smo ih podstakli da razmišljaju – istakao je on.

Prva repriza predstave je u subotu, 7. decembra. Ovo je četvrta premijera prijedorskog tetara u ovoj sezoni.

B.D.

PrethodniPROBLEM NIJE SAMO U KOMUNALANIM SISTEMIMA, VEĆ I PDV-U I JAVNOJ POTROŠNJI
SlijedećiEKI: BRIGA O LOKALNOJ ZAJEDNICI