Glumački ansambl Pozorišta Prijedor sinoć je, pred brojnom publikom, premijerno odigrao predstavu “Pokondirena tikva”.  Komad je, po tekstu Jovana Sterije Popovića, režirala Lilijana Ivanović, koja priznaje da nije bila u publici, jer je samokritična i rijetko kada gleda premijere čiju režiju potpisuje, ali je slušajući reakcije publike iz prikrajka zaključila da je predstava odlično prihvaćena.

-Rad je bio jako zanimljiv. Dugo nisam radila Steriju, pa je bilo inspirativno i meni i glumcima. Njima se dopada moj način rada, ja radim netipično – kaže Ivanovićeva.

Uloga Feme povjerena je Mireli Predojević. Iako je rad bio zahtjevan, kaže da je uživala u njemu, te da je i u današnje vrijeme mnogo pokondirenih i onih koji žele da budu ono što nisu.

Word

-Nažalost ili na sreću tekst je još aktuelan, jer danas imamo dosta ovakvih pokondirenih. Publika je jako lijepo reagovala i to je jedan pokazatelj da smo dobro odradili posao – smatra ona.

U ulozi Evice odlično se snašla Nataša Ostojić. Ovo joj je prvi put da radi sa ekipom prijedorskog teatra i utisci su pozitivni.

-Ekipa je divna. Moje je bilo samo da se igram i da uživam u tome što oni rade.

“Pokondirena tikva” u Pozorištu Prijedor igrana je prije 25 godina. Ovo je treća premijera u 66. sezoni ove kuće kulture.

B.D.

 

 

 

PrethodniPREDSTAVA „PATROLNE ŠAPE“ PRED PRIJEDORSKIM MALIŠANIMA
Slijedeći“VODOVOD” OBILJEŽIO SVJETSKI DAN VODA