8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

PREMIJERNO ODIGRANA PREDSTAVA „POKONDIRENA TIKVA“

Najnovije vijesti

Glumački ansambl Pozorišta Prijedor sinoć je, pred brojnom publikom, premijerno odigrao predstavu “Pokondirena tikva”.  Komad je, po tekstu Jovana Sterije Popovića, režirala Lilijana Ivanović, koja priznaje da nije bila u publici, jer je samokritična i rijetko kada gleda premijere čiju režiju potpisuje, ali je slušajući reakcije publike iz prikrajka zaključila da je predstava odlično prihvaćena.

-Rad je bio jako zanimljiv. Dugo nisam radila Steriju, pa je bilo inspirativno i meni i glumcima. Njima se dopada moj način rada, ja radim netipično – kaže Ivanovićeva.

Uloga Feme povjerena je Mireli Predojević. Iako je rad bio zahtjevan, kaže da je uživala u njemu, te da je i u današnje vrijeme mnogo pokondirenih i onih koji žele da budu ono što nisu.

Word

-Nažalost ili na sreću tekst je još aktuelan, jer danas imamo dosta ovakvih pokondirenih. Publika je jako lijepo reagovala i to je jedan pokazatelj da smo dobro odradili posao – smatra ona.

U ulozi Evice odlično se snašla Nataša Ostojić. Ovo joj je prvi put da radi sa ekipom prijedorskog teatra i utisci su pozitivni.

-Ekipa je divna. Moje je bilo samo da se igram i da uživam u tome što oni rade.

“Pokondirena tikva” u Pozorištu Prijedor igrana je prije 25 godina. Ovo je treća premijera u 66. sezoni ove kuće kulture.

B.D.

 

 

 

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!