Ljekar Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Marko Pekija preminuo je u 37. godini nakon više od mjesec dana borbe sa virusom korona, saopšteno je iz UKC-a. Komemorativna sjednica povodom smrti Pekije biće održana u srijedu, 16. septembra, u UKC-u sa početkom u 10.00 časova.

Pekija je radio na Klinici intenzivne medicine, zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, nažalost, bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio”, navedeno je u saopštenju iz UKC. Iz UKC ističu da je Pekija bio vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera. Poslovodstvo UKC-a, u ime zaposlenih, izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće, navodi se u saopštenju.

Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjaluci, a Medicinski fakultet u Banjaluci završio je 2013. godine i stekao zvanje doktora medicine. Nakon fakulteta, profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor 2013. godine, da bi 1. marta 2019. godine zasnovao radni odnos na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC-a, gdje je dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije.

Bio je oženjen i otac dvoje djece.

SRNA