17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

Preminuo policajac Slađenko Tubin

Najnovije vijesti

Policajac Slađenko Tubin, na koga je pucano u mjestu Gornja Ravska kod Prijedora, podegao je noćas povredama, rekao je Srni direktor prijedorske bolnice “Dr Mladen Stojanović” Mirko Sovilj.

On je naveo da je pacijent primljen u teškom stanju sa povredama stomaka i svih unutrašnjih organa i krvnih sudova.”Hitno je prevezen u salu gdje je urađen operativni zahvat. Povrede su bile opsežne da praktično nije bilo spasa”, rekao je Sovilj.

Prema nezvaničnim saznanjima, Tubin je ranjen sinoć prilikom intervencije u Gornjoj Ravskoj kada je na njega pucao Marko Šabić, koji je prethodno ubo nožem u grudi oca Veselka. Kada je policija došla na lice mjesta, Šabić je otvorio vatru na pripadnike Policijske uprave Prijedor i tom prilikom teško ranio policajca.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković uputio je danas saučešće porodici mladog, časnog policajca Slađenka Tubina koji je poginuo na zadatku. Đaković je rekao da je policajca ubilo lice koje ima kriminalnu prošlost zabilježenu u dokumentima Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Pozivam građane da smire strasti u neprimjernim situacija. Zaista je ogromna šteta za društvo i za porodicu i nenadoknadiv gubitak život mladog čovjeka koji je samo vršio svoju dužnost na terenu”, dodao je Đaković.

Telegrame saučešća porodici Tubin, danas su uputili ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač, predsjednik RS, Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!