Glavni koordinacioni tim, koji čine zvaničnici Republike Srpske, preporučio je Republičkom štabu za vanredne situacije da do 27. aprila produži mjere koje su donesene radi prevencije širenja virusa korona.

Tim je ocijenio da bi, ukoliko se građani u naredne dvije sedmice budu disciplinovano pridržavali propisanih mjera i ako se ne pogorša epidemiološka situacija, početkom maja trebalo razmotriti ublažavanje pojedinih mjera i ukidanje vanrednog stanja u Srpskoj.

Glavni koordinacioni tim najavio je da se u narednim danima očekuje da u Republiku Srpsku stigne drugi kontingent pomoći iz Srbije, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Zvaničnici Srpske su još jednom pozvali građane da budu odgovorni i da se striktno pridržavaju preporuka nadležnih institucija kada je riječ o zaštiti od virusa korona.

Apelovano je i da se lica kojima je određena kućna izolacija strogo pridržavaju propisanih mjera.

Glavni koordinacioni tim čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

SRNA

Foto: ATV

PrethodniZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
SlijedećiSREDSTVA OD MMF-a OPERATIVNA NAREDNIH DANA