U Prijedoru je danas boravio Marko Aćić, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. On se sastao sa gradonačelnikom, Milenkom Đakovićem, a nakon toga obišli su stambene zgrade, koje se grade u okviru projekata CEB dva i Regionalnog stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini. Aćić je istakao da su radovi pri kraju i da je u izgradnju zgrada uloženo više od četiri miliona KM

– Zgrada koja se realizuje u okviru projekta CEB dva će imati jednu dodatnu komponentu. Dakle, u okviru cijene koju sam naveo, taj projekat predviđa opremanje stanova sa osnovnim tehničkim aparatima i sa osnovnim namještajem, koji je potreban porodicama, dok Regionalni stambeni program predviđa samo izgradnju stambene jedinice i useljevanje korisnika  – dodao je on.

Ovo je jedan od načina rješavanja stambenog pitanja ugroženih kategorija stanovništva, smatra gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković.

– Završili smo i uselili već zgradu od 50 stanova na Pećanima, koja je u domenu neprofitnog stanovanja. Prethodno je urađeno još pet stambenih jedinica, a na terenu se radi još 35 individualnih objekata, gdje se rješava 35 porodica – rekao je Đaković

Sredstva za gradnju ovih stambenih jedinica obezbjeđena su od strane međunarodnih donatora i Razvojne banke, a na osnovu kredita koji je odobrila Narodna skupština Republike Srpske. Grad Prijedor obezbijedio je zemljište i komunalnu infrastrukturu.

B.D.

PrethodniPROMOVISANI PROJEKTI OMLADINSKE BANKE U PRIJEDORU (video)
SlijedećiOdbojkaški klub Prijedor – DONACIJA STIGLA IZ NJEMAČKE