Prihod grada Prijedora po osnovu naplate parkiranja za prvih šest mjeseci ove godine iznosi oko 176.500 KM i manji je za oko 2,5 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.
Šef gradskog Odsjeka za saobraćaj i parkinge Aleksandar Jeftić pojasnio je da je tokom 2016. godine došlo do znatnog povećanja prihoda parking servisa, prije svega, zbog početka rada pauk službe.

“Početak rada pauk službe je tada donio povećanje prihoda, koje nije bilo realno očekivati i u ovoj godini”, naglasio je Jeftić.

On je dodao da je uprkos tome što je prihod u prvih šest mjeseci ove godine manji, on je za oko 12 odsto veći u odnosu na isti period 2015. godine.

Jeftić je istakao i da je ovakav prihod od naplate parkiranja sasvim očekivan i zadovoljavajući i da se on uplaćuje na jedinstveni račun Grada i dalje raspoređuje u skladu sa utvrđenim budžetom za ovu godinu.

U gradu je na raspolaganju oko 2.000 parking mjesta od kojih se oko 580 naplaćuje.

Početkom jula povećan je broj parking mjesta koja se naplaćuju, odnosno obilježeno je i stavljeno pod naplatu 12 mjesta za parkiranje u Ulici Miloša Obrenovića.

izvor: Srna

foto: Arhiva

PrethodniPOMOĆ STARIM I IZNEMOGLIM LICIMA (FOTO+VIDEO)
SlijedećiŠAH: “RUDAR”, SA PIONIRKAMA, ČETVRTI (VIDEO)