U Republici Srpskoj virus korona potvrđen je kod još 95 lica, a prijavljena su četiri smrtna slučaja lica iz Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Bijeljine, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.
U poslednja 24 časa testirano je 586 uzoraka, a u Univerzitetskoj bolnici Foča potvrđena je infekcija virusom korona kod dva lica sa prebivalištem u Federaciji BiH i državljanstvom Crne Gore.
Od novoinficiranih, najviše ih je sa Pala – 16, potom Banjaluke 15, Foče osam, po pet iz Gacka i Mrkonjić Grada, po četiri iz Bijeljine i Doboja, po tri iz Višegrada, Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva, Kozarske Dubice, Modriče, Novog Goražda i Šamca, zatim po dva iz Dervente, Istočne Ilidže, Rogatice, Rudog, Sokoca i Teslića, te po jedno iz Laktaša, Prnjavora, Trebinja, Čelinca i Šipova.
Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 4.545 lica.
Do sada je u Republici Srpskoj infekcija na virus korona potvrđena kod 4.719 lica, od kojih se 2.290 oporavilo, a Institutu za javno zdravstvo su prijavljena 164 smrtna slučaja. Od ukupnog broja oboljelih, 2.398 su muškog pola, a 2.321 ženskog pola. Potvrđeni slučajevi infekcije do danas su registrovani u 58 opština u Republici Srpskoj, a najveći broj oboljelih je u Banjaluci, a zatim u Bijeljini, Zvorniku, Doboju, Prijedoru, Kotor Varošu, Laktašima, Modriči, Trebinju, Tesliću…  Na virus korona u Republici Srpskoj je testirano 49.824 lica.

SRNA