Prijedor nema ni jednu apoteku koja bi u noćnim satima bila na usluzi građanima iako u Zakonu o apotekarskoj djelatnosti, koji u članu 30. reguliše tu oblast, decidno stoji da je lokalna zajednica dužna da obezbijedi kontinuirano snabdijevanje lijekovima u noćnim časovima, praznicima i nedjeljom.

Na jučerašnjem zasjedanju gradskog parlamenta na ovo je upozorio dobornik PDP-a Dalibor Grabež, izrazivši i očekivanja da će se učiniti sve da se ovo pitanje razriješi u što kraćem roku, na zadovoljstvo građana i zaštete zdravlja uopšte.

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora

Tačno je da u gradu Prijedoru trenutno ni jedna od apoteka nema noćnu službu – konstatovao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je istakao da su uspostavljeni kontakti sa onima koji bi trebali da riješe ovaj problem.

Milan Kubat, direktor Javne ustanove „Gradska apoteka“

Na ovu temu oglasio se i Milan Kubat, direktor Javne ustanove „Gradska apoteka“ koji ističe da noćnog rada apoteka u Prijedoru praktično nema od sedamdesetih godina prošlog vijeka i da bi sredstva za te namjene možda bilo bolje usmjeriti ka korisnicima u stanju socijalne potrebe, koji, kako ističe, nemaju novca ni za osnovne lijekove koji im omogućavaju preživljavanje.

U obraćanju odbornicima, gradonačelnik Đaković je rekao da grad Prijedor, u ovom trenutku, nema sredstva kojim bi odgovorio na ponuđenu kalkulciju Gradske apoteke u iznosu od 109.000 maraka, pa će se o obezbijeđenju apotekarskog dežurstva i u noćnim časovima, uz argumente „za“ i „protiv“, još razgovarati.

R. R.

PrethodniDAN SJEĆANJA NA POGINULE POLICAJCE (VIDEO i FOTO GALERIJA )
SlijedećiFABRIKA VODE BIĆE IZGRAĐENA DO SEPTEMBRA