17.8 C
Prijedor
Nedjelja, 4 Juna, 2023

Prijedor danas bio domaćin Prvog kola Republike Srpske u sportskoj gimnastici

Najnovije vijesti

Prvo kolo Republike Srpske u sportskoj gimnastici koje je danas održano u Prijedoru okupilo je gimnastičarke iz sedam klubova.

Osim grada domaćina, na takmičenju su učestvovale i gimnastičarke iz Laktaša, Gradiške, Banja Luke, Broda i dva kluba iz Doboja.

Takmičenje je otvorio i učesnike pozdravio Aleksandar Milješić, v.d. načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije koji je istakao da je gimnastika bazični sport i veoma bitna za rast i razvoj djece u najmlađem školskom dobu.

“Ovo su stvarno vrijedne stvari koje se rade i prijeko potrebne da bi naša djeca bila zdrava, da ne bi bila pretila i da bi nastavili da se u budućnosti bave sportom”, rekao je Milješić.

Trener u Gimnastičkom klubu “Lider” iz Prijedora Biljana Bogdanović izjavila je novinarima da je riječ o uzrastu djevojčica od šest do 15 godina.

“Takmičenje se odvija u višeboju, imaju četiri sprave i to su parter, preskok, greda i dvovisinski razboj”, istakla je Bogdanovićeva. Ona je dodala da je ovo prvo gimnastičko takmičenje koje se održava u Prijedoru unazad 30 godina.

“Ovo je takmičenje na nivou Saveza Republike Srske, nije lično naše i takmičenje je u rangu neke druge lige Republike Srpske i u pitanju je osnovni program koji ukuplja najviše djece”, rekla je Bogdanovićeva.

Gimnastički klub “Lider” postoji od 2016. godine i bazira se na ženskoj sportskoj gimnastici.

prijedorgrad.org

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!