PRIJEDOR DOBIJA JAVNI GRADSKI HOR (video)

Naš grad dobija javni hor, koji će nositi naziv Gradski hor Prijedor. Srpsko pjevačko društvo “Vila” nastavlja svoje djelovanje kao crkveni hor, dok će novonastali hor okupiti omladinsku sekciju, uzrasta od 11 do 15 godina i sekciju odraslih, starijih od 15 godina.

Sa odraslima će raditi dugogodišnji dirigent SPD “Vila” i predsjednik novoosnovanog hora Aljoša Novaković, a sa mladima profesori Muzičke škole “Savo Balaban”, Goran Vuleta i Aneta Šurlan.

– Radićemo postepeno, čak i modernije obrade brojnih kompozitora. Naši sugrađani moći će da nas prate na brojnim manifestacijama u gradu, a predstavljaćemo Prijedor na regionalnim i evropskim takmičenjima. Zahvaljujem se Gradskoj upravi Prijedor koja je prepoznala značaj njegovanja horske umjetnosti – rekao je Novaković.

Profesori Goran Vuleta i Aneta Šurlan raduju se novim izazovima.

– Na ovaj način postavićemo napokon horsku umjetnost u Prijedoru tamo gdje zaslužuje da bude. Kroz rad sa mladim ansamblom, Aneta i ja ćemo nastojati da ih naučimo kako se pravilno pjeva i ponaša u horu, kako se voli horska muzika. Onda će njima svakako biti zadovoljstvo da kasnije pređu u ansambl seniora Gradskog hora Prijedor – rekao je Goran.

– Ja ću se potruditi da djeca razviju tehniku pjevanja, koja će im zaista biti potrebna kasnije. Mi smo područje sa talentovanom djecom, koja baš nisu imala mogućnost da se time bave ozbiljnije. Sada će imati priliku da usavrše tehniku pjevanja, tako će biti spremni za veliki seniorski hor, koji će vjerujem, imati dobre rezultate – rekla je Aneta.

Ako želite da budete dio ove raspjevane porodice, treba da znate da će se prijem članova vršiti od 22. do 26. juna, od 17.00 do 19.00 časova, u prostorijama “Vile”, iznad restorana “Papa Džo”.

M.Šodić

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!