22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

PRIJEDOR DOBIJA NOVI KRUŽNI TOK (video)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je danas ozvaničen početak radova na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva M4 i M15 sa Ulicom 29. novembra, odnosno na samom ulazu u grad. To neće uticati samo na smanjenje gužve, već će se na taj način povećati i bezbjednost u saobraćaju, tvrdi Nenad Nešić, vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

– Očekujemo da sve teče po planu i da do kraja godine dobijemo novu kružnu raskrsnicu u Prijedoru, čime ćemo dobiti bezbjedniji, ali brži saobraćaj – uvjeren je Nešić.

Istog mišljenja je i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Srpske. Kako kaže, ovo je jedna od pet kritičnih dionica na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor, a izgradnjom kružnog toka, sigurnost učesnika u saobraćaju biće na višem nivou.

– Sve smo obilježili saobraćajnom signalizacijom. Idemo u saniranje ove kritične tačke i nadam se da ovdje više neće biti problema. Inače, u Republici Srpskoj ima više od 40 kritičnih tačaka. Tri smo sanirali, za devet radimo projektnu dokumentaciju, a cilj je da na svima izvršimo sanaciju – istakao je Trninić.

Radove na izgradnji nove raskrsnice obišao je i gradonačelnik Milenko Đaković. Ne krije zadovoljstvo projektom, koji će, prema njegovom mišljenju, rasteretiti saobraćaj na području grada.

– Mogu sa zadovoljstvom konstatovati da će grad Prijedor dobiti nov saobraćajni objekat, od velikog značaja za sve učesnike u saobraćaju. Biće mnogo lakše uključenje i isključenje iz grada prema Banjaluci i Novom Gradu – smatra Đaković.

Vrijednost radova je 455.000 KM. Investitor je javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, a izvođač prijedorsko preduzeće “Niskogradnja Marjanović”.

B.D.