10.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Marta, 2023

PRIJEDOR DOBIJA OKRUŽNE SUDSKE INSTITUACIJE

Najnovije vijesti

Prijedor od 1. januara naredne godine, osim u ekonomskom i političkom pogledu, postaje i sudski centar prijedorske regije sa tri nove sudske institucije: Okružnim sudom, Okružnim  privrednim sudom i Okružnim tužilaštvom.

img_9409

Na konferenciji za novinare, nakon današnjeg sastanka sa Milanom Tegeltijom, predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, ovo je potvrdio gradonačelnik Prijedora Marko Pavić. On je dodao da će tim činom realizovati jedan od najvažnijih strateških ciljeva ove lokalne zajednice i ono što je Prijedor dugo priželjkivao.

img_9404

– Vi znate da je Prijedor imao cilj da postane regionalni centar, a regionalni centar ne možete postati bez regionalnih institucija. I, evo, danas smo razgovarali o početku rada Okružnog suda, Okružnog privrednog suda i Okružnog tužilaštva i sada, zajedno sa Vladom RS, preduzimamo sve da obezbjedimo prostorne i druge preduslove kako bi te sudske institucije 1. januara naredne godine počele sa radom – rekao je Pavić.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija je najavio da će se u tim sudskim instituacijama, nakon provođenja  javnog konkursa za izbor nosilaca pravosudnih funkcija, zaposliti 50 novih radnika.

R. Rečević

foto: Dragan Stojnić Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!