18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

PRIJEDOR DOBIO FABRIKU LJEPILA  

Najnovije vijesti

U jednoj od zakupljenih hala prijedorskog „Autotransporta“ danas je otvorena fabrika za proizvodnju ljepila, pod nazivom „Entring- HIP“ d.o.o.

Marko Knežević, direktor „Knežević-Enteringa“ iz Laktaša
Marko Knežević, direktor „Knežević-Enteringa“ iz Laktaša

-Prvo punjenje počinje već narednog pondjeljka, a na njemu će biti za zaposleno deset radnika. Pored  proizvodnog pogona u istoj hali će biti smješten i prodajni salon podnih obloga- rekao je Marko Knežević, direktor „Knežević-Enteringa“ iz Laktaša, koja je otvorila ovu firmu  u Prijedoru.

fabrika-ljepila-1

Firma „Knežević-Entering“ u ovaj projekat krenula je zajedno sa  JF Amon iz italijanskog grada Bolzano,  po čijoj će se licenci  vršiti proizvodnja i koja će biti glavni dobavljač i kupac proizvoda za treća tržišta, rekao  je Knežević, te dodao da je prva faza invesicije vrijedna 600.000 maraka.

fabrika-ljepila-2

Otvaranju ove firme prisustvovao je i gradonačelnik Marko Pavić, koji je naglasio da je ovo plod povoljnog poslovnog okruženja Prijedora.

-Grad Prijedor će i ovoj firmi i  svim drugim investitorioma koji ovdje budu ulagali na raspolaganje staviti usluge i Razvojne agenicje „Preda“ i  nadležnih službi u Gradskoj upravi, prije svega Odjeljenja za privredu i poljoprivredu- rekao je gradonačelnik Pavić.

tekst:S. Marinović

foto: Dragan Stojnić Giga