6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

PRIJEDOR DOBIO SVOJ OSMI MURAL

Najnovije vijesti

Grad Prijedor je dobio osmi mural pod nazivom „Nebo je granica“. Ovaj autorski rad akademskog grafičara Dragana Inđića krasi fasadu „Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora“.

Muralom „Nebo je granica“ Prijedorčanin Dragan Inđić poručuje da  granica u ličnom usavršavanju nema.

-Kao bivši učenik ekonomske škole sam htio u neku ruku  da poručim da formalno obrazovanje ne mora biti kraj, da učenici uvijek mogu da se usavršavaju i uče u nekim drugim smjerovima-rekao je Inđić.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor Boris Eremić kaže da je ove godine u konkurenciji  bilo 18 radova iz i Portugala, Njemačke, Španije, Italije,  Bosne i Hercegovine i Srbije.

– Ovaj projekat je koliko znam jedini ovakav  u Jugoistočnoj Evropi i to je na ponos i nama i Gradu Prijedoru i ono što je bitno interes ne jenjava-istakao je Eremić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević kaže da će lokalna vlast i dalje da podržava umjetnost i ovaj projekat.

-Prijedor je grad murala, slikara, umjetnika, evo Gradska uprava je i finansijski podržala i ovu priču i ovaj mural. Posebno mi je drago što se mural nalazi na javnoj školskoj ustanovi i što je čovjek iz Prijedora oslikao taj mural-zaključio je Kovačević.B.M.