14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

PRIJEDOR DOBIO SVOJ OSMI MURAL

Najnovije vijesti

Grad Prijedor je dobio osmi mural pod nazivom „Nebo je granica“. Ovaj autorski rad akademskog grafičara Dragana Inđića krasi fasadu „Ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora“.

Muralom „Nebo je granica“ Prijedorčanin Dragan Inđić poručuje da  granica u ličnom usavršavanju nema.

-Kao bivši učenik ekonomske škole sam htio u neku ruku  da poručim da formalno obrazovanje ne mora biti kraj, da učenici uvijek mogu da se usavršavaju i uče u nekim drugim smjerovima-rekao je Inđić.

Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor Boris Eremić kaže da je ove godine u konkurenciji  bilo 18 radova iz i Portugala, Njemačke, Španije, Italije,  Bosne i Hercegovine i Srbije.

– Ovaj projekat je koliko znam jedini ovakav  u Jugoistočnoj Evropi i to je na ponos i nama i Gradu Prijedoru i ono što je bitno interes ne jenjava-istakao je Eremić.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević kaže da će lokalna vlast i dalje da podržava umjetnost i ovaj projekat.

-Prijedor je grad murala, slikara, umjetnika, evo Gradska uprava je i finansijski podržala i ovu priču i ovaj mural. Posebno mi je drago što se mural nalazi na javnoj školskoj ustanovi i što je čovjek iz Prijedora oslikao taj mural-zaključio je Kovačević.B.M.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!