U Prijedoru će 28. i 29. novembra biti održana privredna konferencija “Prijedor Invest 2019: Transformacija”. Ovaj dvodnevni događaj organizuje Grad Prijedor zajedno sa Područnom privrednom komorom Banja Luka, kancelarijom u Prijedoru i Agencijom “PREDA-PD”, uz podršku UNDP-a, Švicarske agencije za razvoj i saradnju SDC i MEG projekta. Partneri su “Kolektor” i opština Idrija iz Slovenije.  

Cilj konferencije je promocija grada Prijedora i drugih lokalnih zajednica koje su započele procese transformacije privrede. Od nekadašnjih velikih sistema ka malim i srednjim preduzećima, tradicionalne ka privredi modernih tehnologija, tradicionalnih obrazovnih programa ka onima sa naglaskom na konkretnim praktičnim znanjima i vještinama i od tradicionalnih ka inovativnim servisima za potrebe privrede.

Konferencija će se odvijati u tri paralelna segmenta: konferencijskom, te izložbenom dijelu i susretima biznismena. Konferencijski dio prikazaće lokalne uspješne i afirmativne priče, organizacije, firme, individualce i obezbijediti neposrednu komunikaciju s njima. Izložbeni dio omogućiće lokalnim privrednicima iz raznih djelatnosti da se predstave učesnicima konferencije na zajedničkim štandovima u jednoj modernoj, nekomercijalnoj postavci, uz mogućnost da gostujuće firme učestvuju i u izložbenom dijelu. Susreti biznismena pružiće mogućnost pregovora i umrežavanja za privredne subjekte iz BiH i drugih zemalja.

Dvodnevna privredna konferencija biće održana u Hotelu „Prijedor“. Prijava i učešće su besplatni. Link za registraciju zainteresovani mogu pronaći na web-sajtu Agencije “PREDA-PD”.

M. Šodić

PrethodniJoš jedna nova koreografija SKUD-a
SlijedećiMONOGRAFIJA „100 GODINA PRIJEDORSKE GIMNAZIJE“ – Potrebna pomoć građana u prikupljanju arhivske građe