PRIJEDOR DRUGI DAN ZAREDOM BEZ NOVOZARAŽENIH (video)

U Prijedoru nema novooboljelih od virusa korona. Trenutno su 23 osobe zaražene, 18 je oporavljenih i 11 preminulih, podaci su koje je iznio Milenko Đaković, komandant Štaba za vanredne situacije.

– Pod zdravstvenim nadzorom je 56 lica, 1.860 lica je izašlo iz nadzora, a u Bolnici “Dr Mladen Stojanović” je 16 lica pozitivnih na virus korona. Svi pacijenti su u stabilnom stanju – potvrdio je on i istakao da je epidemiološka situacija pod kontrolom, ali da je i dalje neophodno da se pridržavamo svih propisanih mjera.

– U Prijedoru smo imali tri faze. Prva faza, koja je najviše trajala bila je lokalna faza prenosa virusa i tu smo imali desetak oboljelih. Druga faza bila je kada se epidemija razvija na području Oštre Luke i u tom periodu smo imali prenose virusa između građana koji su odlazili u Oštru Luku i Banjaluku i tada smo imali 22 oboljela. Ulaskom virusa u bolnicu, od 10. maja do danas zabilježili smo 30 novozaraženih lica i to je razlog zbog kojeg smo mi insistirali na zaštiti medicinskih radnika – istakao je Đaković.

U protekla 24 časa 16 osoba je sankcionisano zbog nenošenja zaštitne maske. S obzirom na stabilizaciju stanja, gradski Štab za vanredne situacije ubuduće će zasjedati svaki drugi dan.

B.D.

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!