-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

PRIJEDOR I DALJE PREDNJAČI

Najnovije vijesti

Ocjena da je gradska uprava  Prijedor napredovala od maja prošle godine, kada je izvršena BFC resertifikacija, potvrđuje značajno povećanje procenta ispunjenja postavljenih zadataka u oblasti rada sa investitorima, navedeno je u izvještaju o provedenom nadzoru, BFC resertifikacije,  rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milenko Đaković gradonačelnik Prijedora. On je potvrdio da je Prijedor prva lokalna uprava na području RS i BiH koja je uvela novi standard upravljanja kvalitetom BAS-M ISO 9001/2015, kao i da je prva uprava koja u proces resertifikacije BFC ulazi već drugi put. To znači održavanje standarda i svih propisanih zahtijeva u nizu od prethodnih šest godina.

Mirajana Ostojić, vođa tima za BFC sertifikaciju

Gradska uprava Prijedor 2008. godine stekla je sertifikat o uvođenju ISO standarda upravljanja kvalitetom, a 2013, dobila je i BFC serifikat, koji potvrđuje povoljno poslovno okruženje, rekla je Mirajana Ostojić,  vođa tima za BFC sertifikaciju.  Ona je navela da je

nadzor  po zahtjevima investitora, proveden u oblastima   koje se odnose na razvoj; na strateško planiranje; na rad sa  privrednicima putem Privrednog savjeta i infrastrukturnim projktima. Pored toga  izvršen je nadzor rada sa građanima:  usluge prema građanima i prema investitorima.

Gradska uprava Prijedor već  se prijavila za drugi proces BFC resertifikacije, po čemu  prednjači u ovoj regiji.

K.V.

foto: Giga