U Prijedoru nema novozaraženih virusom korona, potvrđeno je iz Štaba za vanredne situacije. Trenutno je četvoro oboljelih, od kojih je dvoje na Klinici za infektologiju u Banjaluci, a dvoje u Studentskom centru “Nikola Tesla”. Zdravstveno stanje šezdesetpetogodišnje Prijedorčanke i dalje je loše.

– Pored ovih lica, u našoj bolnici se nalaze dva lica iz Oštre Luke, koji su oboljeli od virusa korona. Pod zdravstvenom zaštitom su 84 osobe i to 68 u kućnoj izolaciji, 16 lica je u karantinu i 1.189 osoba je izašlo iz izolacije – rekao je Milenko Đaković, komandant Štaba.

Đaković je najavio da će večeras biti dezinfikovane javne površine, kao i saobraćajnice. Tržište je, ističe, dobro snabdjeveno. Još jednom je pozvao građane da poštuju sve odredbe.

– Pozivam sve građane da ispoštuju mjere koje su propisane, jer to je jedina garancija da nećemo imati razvoj epidemije. Zahvaljujem se svima koji poštuju mjere, jer to je sigurno pomoglo da grad Prijedor nema više zaraženih i da se virus ne širi – smatra on.

U protekla četiri dana 25 osoba je prekršilo mjere zabrane, a najviše prekršaja bilo je za Vaskrs.

B.D.

PrethodniŠERANIĆ: POSTEPENO RELAKSIRANJE MJERA, NEMA OKUPLJANJA ZA PRVI MAJ
SlijedećiPRIJEDORČANKA PAKETIMA OBRADOVALA 90 ROMSKIH PORODICA (video)