U Prijedoru još jedno lice preminulo koje je bilo zaraženo virusom korona. Novozaraženih nema, tako da je trenutno samo jedno lice iz Prijedora pozitivno na virus koronu, rekao je Milenko Đaković komadant Štaba za vanredne situacije u Prijedoru.

 Pod ljekarskim nadzorom trenutno  nalaze se 124 lica. Njih 978  izašlo je iz obaveznog zdravstvenog nadzora, au karantinu smješteno je 70 osoba, naveo je Đaković dodajući da lice koje je jutros preminulo u prijedorskoj bolnici je starije životne dobi, da je imalo više oboljenja i da je riječ o osobi iz prvog klastera oboljelih od virusa korone.

Đaković je istakao da je krizni štab dobio informaciju da je danas jedan broj Prijedorčana prešao granični prelaz u Izačiću i uputio se u pravcu našeg grada bez policijske pratnje. S obzirom da se ne zna odakle dolaze, pozvao ih je da po dolasku se odmah prijave u karantin, kako se protiv njih, kasnije, ne bi preduzimale represivne mjere.

U okviru pomoći organizacijama i ustanovama u vanrednoj situaciji Đaković je naveo i donaciju priejdorskom Crvenom krstu od strane ,,Mlijekoprodukta,,  koji je donirao određenu količinu mliječnih proizvoda za potrebe javne kuhinje iz koje se hranom snabdjevaju karantini. On je istakao da je do jutros na račun prijedorske bolnice a za potrebe nabavke medicinske opreme uplaćeno 207.549 KM. – Tim za sagledavanje ekonomskih mjera u Prijedoru  u pripremi je drugog paketa ekonomskih mjera za privredu i poljoprivredu- rekao je gradonačelnik dodajući da  ovo pitanje ne možemo rješiti bez odluka  Skupštine grada, zbog čega se mora zatražiti odobrenje Štaba za vanredne situacije RS za njeno održavanje.

On je istakao da u Prijedoru u stanju u kakvom se nalazimo sve funkcioniše po planu, a uputio je i pohvale penzionerima koji poštuju naredbe kako o izlascima tako i rastojanju u redovima i nošenju zaštitne opreme. Pohvalio je i radnike Komunalnih usluga koji , kako je rekao, vode računa o čistoći grada i u ovoj ovakvoj situaciji.

Đaković nije mogao dati informaciju koliko je Prijedorčana testirano na virus koronu, jer kako je rekao, takvim podacima ne raspolaže Štab za vanredne siuacije u Prijedoru.

P.Š.

PrethodniDANAS BLAGOVIJESTI
SlijedećiODLOŽENE SVE ĐAČKE EKSKURZIJE I IZLETI (video)