16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

PRIJEDOR KROZ OBJEKTIV MLADIH UMJETNIKA

Najnovije vijesti

„Prijedor u objektivu“ naziv je izložbe fotografija studenata Akademije umjetnosti u Banjoj Luci Danijela Špadića, Koste Vasiljevića i Zorana Pilipovića, koja je predstavljena u prijedorskom Pozorištu. Oni su u svojim krugovima društva poznati kao tvorci nevjerovatnih fotografija, a predstavljen je njihov rad onima koji još za njih nisu čuli.

– Drago mi je što sam dobio priliku da izložim svoje radove. Ovo nam je bilo potrebno. Da Prijedor prikažemo iz svog ugla. Nadam se da će nam se iduće godine još drugara pridružiti – rekao je Kosta Vasiljević.

Mladi fotografi iskoristili su svoje kamere kao oruđe istraživanja, a cijelu priču je osmislio Pero Špadić, novinar IPC “Kozarski vjesnik”. – Drugu godinu zaredom organizujemo ovu manifestaciju. Prijedor je inspirativan mnogim umjetnicima, pa tako i našim mladim fotografima. Ove godine predstavili smo i jedan promo spot “Prijedor, moj grad” u kojem su kroz moderni ples i tradicionalni folklor prikazane ljepote Grada na Sani – rekao je Špadić i zahvalio se članovima Plesnog studija “Top Dens“ i KUD-a „Kozara“ što su bili dio ovog projekta.

– Snimanje je proteklo jako zabavno, radili smo od ranih jutarnjih časova. Došli smo da pogledamo ovaj spot i djevojke su oduševljene. Drago nam je što smo bili dio ovog tima – rekla je Dada Topić, trener u Plesnom studiju „Top Dens“.

Ova izložba organizovana je u okviru prijedorskog “Kulturnog ljeta”, a biće prikazana na više manifestacija u gradu.

M.Stegić