-0.2 C
Prijedor
Nedjelja, 5 Februara, 2023

PRIJEDOR OBILJEŽAVA 25 GODINA OD ODBRANE GRADA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Prijedor će ove godine dostojanstveno obilježiti 25 godina od odbrane grada, u znak sjećanja na 30. maj 1992. godine, kada je u napadu na grad poginulo 15 boraca iz redova vojske i policije, a 26 ranjeno.

To je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare koju su zajedno organizovali predstavnici Boračke organizacije grada Prijedora, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe” iz Prijedora.

Program obilježavanja u utorak, 30. maja počinje u 10.00 časova, okupljanjem ispred zgrade Policijske uprave Prijedor i polaganjem vijenaca na spomen ploču poginulim policajcima, te šetnjom kroz grad. U 10.30 časova biće služen parastos i položeni vijenci na centralnom spomen obilježju borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu “Za krst časni”. U 11.30 časova u Pozorištu Prijedor biće prikazan dokumentarni film “Pamjatnik nahoda”.

Program obilježavanja 25 godina od odbrane grada biće okončan koncertom etno grupe “Trag”, u prijedorskom Pozorištu, sa početkom u 20.00 časova.

M.Stegić