20.8 C
Prijedor
Subota, 23 Septembra, 2023

PRIJEDOR PREKRIO “ŽUTI SNIJEG” (VIDEO)

Najnovije vijesti

Reagovala je Komunalna policija i utvrdila da je zbog kvara na obližnjoj pilani piljevina, umjesto u silosu, završila na ulicama i krovovima kuća.
Piljevina je prekrila snijeg u okolini pilane u prijedorskom naselju Urije. Mještani zbunjeni.


Vlasnik pilane tvrdi, do kvara na silosu, namijenjenom za deponovanje piljevine, došlo je usljed izuzetno niskih temperatura. Zakazalo je i nekoliko motora, pa je piljevina završila na ulicama i krovovima kuća.
“Sklopke su zakazale, kao i na silosu usisna grana. Izgleda najvjerovatnije da se piljevina onako vlažna mokra slijepila pa se napravio grumen i zatvorio izlaz”, izjavio je Milenko Timarac, vlasnik preduzeća “TKT” Prijedor.

Po pozivima građana uviđaj je izvršila Komunalna policija. Naređeno je da se do otklanjanja kvara obustavi korišćenje silosa.
“Nakon više kontrola, 26-og smo izvršili kontrolni inspekcijski nadzor gdje smo sačinili zapisnik i konstatovali da je navedeno preduzeće otklonilo kvar na navedenom silosu, tako da nema dalje mogućnosti da se ta piljevina raspršuje na okolnu površinu. Protiv pravnog i protiv odgovornog lica biće irečene novčane kazne i izdavanje prekršajnog naloga”, rekao je Bojan Jakovljević iz prijedorske Komunalne policije.

Za prljanje javnih površina u procesu proizvodnje, za pravno lice predviđene su novčane kazne od 500 do 3.000 maraka, a za odgovorno lice od 50 do 300 maraka.

izvor: RTRS

foto: Giga