Ravnodlaki retriver iz Češke, vlasništvo Sonje Aksmanove, pobjednik je Državne izložbe pasa svih rasa koja je danas u Prijedoru okupila vlasnike 350 pasa, iz 28 zemalja, čak sa tri kontinenta Evrope, Azije i Australije.

Prvoplasirani Ravnodlaki retriver osvojio je najviše simpatija i prema mišljenju sudija, bio je bolji od drugoplasiranog Rodezijskog ridžbeka, vlasnika Adrijane Bečičove iz Slovačke i Border kolija, vlasnika Ksenje Košar iz Hrvatske koji je zauzeo treće mjesto.

Mladen Goronjić, direktor izložbe

Direktor izložbe Mladen Goronjić potvrdio je da je odziv bio veliki, te da su zadovoljni radom sudija i kvalitetom izloženih pasa kako po ljepoti tako i po vještinama kojima su naučeni.

Pored državne izložbe pasa svih rasa, u Prijedoru je održana i memorijalna izložba eks-ju goniča u spomen na preminulog potpresjednika kinološkog saveza Republike Srpske Vladimira Kovačevića.

Organizatori ove manifestacije bili su Kinološki savez Republike Srpske u saorganizaciji sa Kinološkim društvom Prijedor, Kangal klub za prostore bivše Jugoslavije i Kinološko društvo “Dub-dog” iz Kozarske Dubice.

U okviru ove manifestacije večeras će u Pozorištu Prijedor biti organizovana i izložba literarnih i likovnih radova na temu “Pas, moj prijatelj”, kao i lutkarska predstava “Jedan dan u parku sa psom”.

Centralni dio manifestacije biće održan sutra u Kozarskoj Dubici od 9.30 na pomoćnom stadionu FK “Borac” gdje će biti organizovano više specijalizovanih izložbi pasa, a svečano proglašenje pobjednika zakazano je za 21.30 časova.

M.Stegić

foto: Giga

PrethodniLUTKARSKA PREDSTAVA UDRUŽENJA ŽENA UMJETNOSTI
SlijedećiZAVRŠENA RADIONICA “LJETO SA KALIGRAFIJOM” (FOTO)